Ontmoet verpleegkundige Julian

Verpleegkundige JulianWie: Julian
Functie: Coördinerend verpleegkundige Klinische detox
Merk: Jellinek

‘’Werken met de doelgroep/cliënten en werken met mijn collega’s, zorgt ervoor dat ik elke dag wel een liedje zing op de afdeling’’, zo vat Julian het samen als ik vraag hoe het werken is op de klinische detox.

‘’Op de klinische detox sta je naast de cliënt. Een cliënt wil bijvoorbeeld van de alcohol af, dan ga  je samen met de client kijken hoe hij dat voor elkaar krijgt. Je werkt samen met de cliënt aan zijn toekomst en leert hem/haar omgaan met zijn verslaving op een vrijwillige basis.

Dit doen wij door de cliënt somatisch te observeren en te controleren tijdens het ontgiften. Maar ook een stukje ondersteunen op psychisch en emotioneel gebied. Er vind persoonlijke begeleiding plaats maar ook groepsbegeleiding. Er wordt voorlichting op het gebied van verslaving, structuur, gezond slapen gegeven en een stukje ontspanning zoals sporten of wandelen.

Het mooie aan het werk de klinische detox is dat je mensen in week tijd echt ziet opknappen, ze komen ziek, zwak en gespannen binnen en je ziet ze elke dag een beetje opknappen. Na één a twee weken zijn ze lichamelijk hersteld

Na 8 jaar blijft de uitdaging aanwezig, dat de verslaving, de mensen en de middelen veranderen en je blijft altijd zoeken hoe je de beste zorg op maat kan bieden. Als je van variërend werk houdt, graag naast de cliënt staat en met de cliënt samen wil werken aan een leven waarin hij leert omgaan met zijn verslaving, dan ben  je hier op de juiste plek!’’

Ben je door het verhaal van Julian geïnteresseerd geraakt in een baan bij Jellinek? Kijk hier voor alle openstaande vacatures!