Inforsa is de expert op het gebied van forensische en ernstige psychiatrische problematiek, vaak in combinatie met verslaving. De psychiatrische aandoeningen hebben regelmatig geleid tot delictgedrag en/of ontwrichting van het zorgsysteem.
Elke cliënt is uniek. Ons vertrekpunt is: Wat kan iemand wél? Bij Inforsa werken we gezamenlijk aan perspectief voor de cliënt, hun naasten en de maatschappij. Dat perspectief begint vaak met kleine stappen. We durven verder te kijken waar nodig. Dat vraagt lef en vertrouwen in de cliënt, naasten en in elkaars deskundigheid. Samen werken we aan waardige en veilige zorg. Het uitgangspunt is resocialiseren.
Werken in de forensische zorg
Vaak kennen mensen de Forensische Zorg vanuit het begrip tbs. Maar het werkveld is zoveel breder dan dat! We zoeken de beste balans tussen de juiste combinatie van zorg, behandeling en beveiliging, tussen klinische zorg, ambulante zorg en verblijfszorg
Inforsa behandelt ongeveer 2.255 cliënten: 155 cliënten klinisch, 850 cliënten ambulant, 1.250 cliënten bij Reclassering (deze cijfers kunnen wisselen). De klinieken van Inforsa staan in Amsterdam en we hebben een groot aantal ambulante afdelingen in (de regio) Amsterdam, Hilversum, Utrecht en Amersfoort. Je werkt onder andere samen met GZ, klinisch en masterpsychologen, verpleegkundigen, groepsbegeleiders, activiteitenbegeleiders, cliëntondersteuners, psychiaters en artsen (ANIOS / AIOS).
Kwaliteitskader Forensische Zorg
Binnen de forensische afdelingen van Inforsa werken we volgens het Kwaliteitskader Forensische Zorg. We bieden grote toonaangevende en innovatieve behandelmethoden aan, zoals een virtual reality experience voor verlof (VR-Lof) en de zogenaamde biocueing, waarbij een gespannen cliënt via een horloge met biosensor berichten ontvangt via de telefoon om de stress onder controle te krijgen. Maar ook een eigen ECT-centrum, waar je terechtkunt voor succesvolle elektroshocktherapie.
Juist door onze bijzondere cliënten werken de teams van Inforsa nauw samen. Je beleeft soms heftige situaties met elkaar, waardoor je als team heel hecht wordt. Om onze cliënten echt te kunnen helpen heb je lef en geduld nodig. Wij blijven kijken naar de mens achter het ziektebeeld.
Thijs van Woudenberg
Bel +31621550646
Of mail thijs.van.woudenberg@arkin.nl