Crystal Choi – POH-GGZ

Wie ben je en wat doe je bij Arkin?
Ik ben Crystal en ik werk sinds eind augustus 2022 als praktijk ondersteuner huisarts-GGZ (POH-GGZ) bij Arkin.

Waarom ben je dit werk gaan doen?
Ik werk ook in een kliniek en het is goed te combineren. Als POH-GGZ werk ik meer preventief, wat verschilt van het werk in de kliniek waar cliënten vaak echt in crisis verkeren.

Wat zijn voor jou uitdagingen en aandachtsgebieden van het vak?
Het ervoor zorgen dat mensen niet in een crisis komen, door dit met interventies af te wenden is een uitdaging. Een andere uitdaging of aandachtsgebied zijn de wachttijden en juist het doorverwijzen van cliënten. Soms zal een behandeling moeten worden ingezet om mensen zo goed mogelijk te voorzien in een fijne overgang naar het vervolgtraject. Een passende behandeling aldus om tijdens eventuele overbruggingstijd mensen iets te bieden.

Hoe verloopt de samenwerking tussen Arkin en de huisartspraktijken?
De samenwerking is fijn. Ik werk momenteel bij één huisartsenpraktijk, Gezondheidscentrum De Vaart. Maar als je opzoek bent naar uitbreiding van je uren dan kijkt Arkin met je mee. Ze zorgen dan voor een passende plek en je krijgt een kennismakingsgesprek om te kijken of er een klik is. Ik ben momenteel bezig met het uitbreiden van mijn uren dus heb er meerdere kennismakingsgesprekken op zitten.

Wat zou je tegen iemand zeggen om diegene te enthousiasmeren voor het vak?
Het werk is divers; zowel de leeftijd van de mensen die komen als de reden waarom ze komen. Sommige mensen komen voor diagnostiek, anderen juist voor trauma of voor angstklachten. Het kan een lichte problematiek zijn of juist zwaarder. Zelf werk ik specifiek met volwassenen dus vanaf 18 jaar.

Hoe ziet je werk eruit?
We houden met name consulten. Maar daarnaast bieden we ook zelf kortdurende behandelingen. Daarbij bieden we aanvullende online therapie door de E-Health module in te zetten.

Heb je een passende quote voor jouw vakgebied?
Today is your opportunity to build the tomorrow that you want.
Ken Poirot