Werken in het FACT is een vak apart, maar superleuk en interessant om in te werken!

Debbie

Ambulant verpleegkundige, Jellinek

Werken in het FACT is een vak apart, maar superleuk en interessant om in te werken!

Debbie

Ambulant verpleegkundige, Jellinek

“Het fijne aan werken in het FACT is dat je de ene keer aan 5 minuten genoeg hebt met een cliënt en de andere keer ben je er een uur. Je kunt zo de tijd geven aan de cliënt die hij of zij op dat moment nodig heeft. Ik heb zelf voor het FACT gekozen, omdat ik in verschillende opnameklinieken heb gewerkt. Daar komen mensen vaak binnen met een psychiatrische stoornis en vaak hadden ze ook verslavingsproblematiek. Daar werd nooit echt naar gekeken. Je haalde alleen het acute eraf, maar keek niet naar de oorzaak. Als ze dan weer naar huis gingen begon het riedeltje weer opnieuw. Toen dacht ik, wat kan ik doen om die mensen écht te helpen? Zo ben ik bij het FACT-team van Jellinek terechtgekomen.

Het bevalt me hier heel goed! De afwisseling is heel leuk. Bij het FACT van Jellinek behandel je mensen met een verslaving, bij wie vaak ook sprake is van psychiatrische problematiek. De cliëntenpopulatie is heel divers. Deze mensen zijn op verschillende gebieden vastgelopen. Wanneer dan het FACT-team wordt ingeschakeld, ga je samen op onderzoek uit. Belangrijk om te weten is dat het behandeldoel niet altijd is om direct te stoppen met gebruiken, maar dat je samen met de cliënt ook gaat kijken naar andere belangrijke levensgebieden en wat iemand daar wil bereiken. Als je die hebt gevonden ga je daar samen mee aan de slag, door middel van een behandelplan.

In dit werk leer je eerst iemand kennen in gebruik. Daar moet je vrijwel direct doorheen kijken. Je leert echt iemand kennen, het verleden maar ook de mensen om diegene heen, zoals kinderen, ouders en andere naasten. Je komt overal! Bij mensen thuis, op hun werk of bij ketenpartners. Je bouwt een vertrouwensband op met die cliënten. Zij delen met jou hun diepte- en hoogtepunten uit het leven. Vanuit daar ga je samen kijken hoe iemand weer kleine lichtpuntjes in het leven kan krijgen. Ik vind het heel mooi om te zien dat ze de behandeling aangaan. Daar krijg ik echt voldoening uit.

Binnen het FACT werk je samen met verschillende specialisten, zelf ben je de casemanager/behandelaar van de cliënt. Je bespreekt de casus altijd met je team. Het fijne van dit team is dat iedereen elkaar altijd helpt en elkaar aanvult. Mijn verpleegkundige kennis komt extra van pas bij medicatie en somatische klachten. Wij begeleiden bijvoorbeeld de ambulante detox. Werken in het FACT is een vak apart, maar superleuk en interessant om in te werken!”

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een Jobalert aan en ontvang een melding per e-mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken