De diversiteit van de mens is zo mooi zichtbaar in de zorg.

Erwan

Ambulant verpleegkundige, Mentrum

De diversiteit van de mens is zo mooi zichtbaar in de zorg.

Erwan

Ambulant verpleegkundige, Mentrum

‘Ik werk al lange tijd binnen de GGZ, waarvan de laatste 5,5 jaar met veel plezier bij Mentrum. Hier werk ik als primair behandelaar in het FACT Baarsjes Bos en Lommer.

Voordat ik solliciteerde ben ik een dag gaan kijken op de Baarsjesweg en was al snel verkocht door de locatie en prettige sfeer. Werken in het centrum van Amsterdam bevalt me nog altijd erg goed.’ ‘Ik ben er eigenlijk ingerold, in het werken in de psychiatrie. Mijn ouders waren beiden verpleegkundigen in de GGZ, dus ik heb het een beetje vanuit huis meegekregen. Daarbij vind ik het leuk om gericht met mensen te werken en er te zijn voor mensen die het moeilijk hebben. ‘De psychiatrie is om ons allemaal heen, je hebt er altijd mee te maken. Als je denkt van niet dan is het goed om daarbij stil te staan. Je hebt altijd wel iemand in je omgeving of je hebt er zelf mee te maken. Het is zo breed en zo herkenbaar. Het kan iedereen overkomen en juist door voorbeelden te geven die heel erg herkenbaar zijn wordt het tastbaar en duidelijk hoeveel mensen toch worstelen met psychische klachten.

‘Ik ga met plezier naar mijn werk’. Sowieso vind ik FACT werk leuk omdat je bij de mensen thuis komt. Het is echt in de wijk, voortdurend netwerken en met mensen omgaan. De diversiteit van de mens is zo mooi zichtbaar in de zorg. Het is leuk en inspirerend om sterke en leuke kanten van mensen te zien en te versterken. Het leven is zo veel meer dan een ziekte. De laatste jaren is dat alleen maar meer op de voorgrond gekomen en zijn de middelen om iemands krachten te versterken en uit te vergroten beter geworden.’ ‘Er is geen dag hetzelfde, dat is juist het leuke. Uitdagingen zijn er gelukkig elke dag dat maakt het werk afwisselend, “never a dull moment” zeg maar. Als ik naar mijn agenda kijk, de ene dag fiets je door de stad. De andere keer zit je ergens bij een behandelplan bespreking in een ziekenhuis of samen met je cliënt bij diens werkgever. Het is voortdurend netwerken en veranderen van setting.

Mentrum vind ik één van de organisaties die oog heeft voor de individuele werknemer. Landelijk wordt de zorg als zwaar ervaren. De werkdruk ligt hoog, het is dus erg belangrijk dat je gesteund wordt door je werkgever en dat je collega’s om je heen hebt waar je op kunt bouwen en waarmee je plezier hebt. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de zorg beter na te streven is. Ik vind het voor mijzelf erg bijzonder dat ik de mogelijkheid heb gekregen weer een opleiding te volgen, de opleiding sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Ik had zelf een bepaald beeld en ideeën over mijn ontwikkeling en daarin ben ik gehoord. Je krijgt mogelijkheden en er wordt met je meegedacht. Dat merk ik op deze locatie. We zijn enkele jaren geleden ook betrokken bij een project waarin we blanco nadachten vanuit ons en de client en wat wij nodig hebben om goede zorg te leveren. Dat is zo een leuke innovatie geweest en dat heeft voor veel werkplezier gezorgd. Dat voel je ook écht op deze plek. We hebben ook innovatieprijzen gewonnen. Het bovenstaande project is daar één van. Daarmee konden we aantonen door op een andere manier te werken we meer ruimte kregen om daadwerkelijk met cliënten bezig te zijn.’

‘Ook na mijn studie zie ik genoeg mogelijkheden om mijzelf te blijven ontwikkelen. Je merkt dat er met je meegedacht wordt. Als je ook nadenkt hoelang je in de ggz werkt, voor mij is dat 30 jaar, dan is meegroeien en ontwikkelen gewoon erg belangrijk. Ik voel dat Mentrum daar oog voor heeft en die ruimte geeft.’ Los van de opleiding die ik nu volg mag ik graag meedenken op allerlei manieren en heb de afgelopen jaren ook die ruimte gekregen. Op dit moment ben ik bezig om met collega’s na te denken hoe we onze behandelkamer, geneesmiddelen en medische apparatuur kunnen protocolleren waardoor werkprocessen makkelijker en overzichtelijker lopen.’

‘Het innovatieve vermogen is wat mij bij Mentrum houd. In de afgelopen 5,5 jaar hebben we veel leuke projecten opgezet wat veel positieve energie geeft. Daarnaast hebben we veel in personeel geïnvesteerd en hebben we de zaken rigoureus anders aangepakt. Nieuwe collega’s hebben een breed scala aan scholingsondersteuning gekregen en de rust en ruimte om rustig ingewerkt te worden. Ook als je nog geen ervaring hebt met ambulant werken ben je welkom. Zolang je openstaat voor ontwikkeling en groei word er graag in je geïnvesteerd. Daar zijn we als team trots op. Het heeft voor stabiliteit en continuïteit gezorgd binnen onze locatie wat doorwerkt in de zorg die we geven.

Veranderingen en ruimte voor andere geluiden, óók als ze tegen de gewenste stroming in gaan, krijgen aandacht en mogelijkheden om te onderzoeken.’ ‘Ik nodig iedereen uit om bij ons te komen en het werk in de psychiatrie te ervaren. Ik denk dat je dan geen woorden nodig hebt. Mijn ervaring is dat de meeste collega’s die bij ons komen werken een dag hebben meegelopen, mee de wijk in zijn geweest en zo ons en de cliënten hebben leren kennen.

Dus mijn advies: voel je welkom en loop mee!’ ‘Mentrum is een organisatie waar goed geluisterd wordt, waar je het gevoel krijgt in de lead te zijn. Dat laatste is essentieel, dat je het gevoel hebt dat je er toe doet en invloed hebt op het werkproces en werkplezier. Dat maakt ook dat ik bij Mentrum wil blijven werken. Ik kan staan voor wat ik doe. Dat is heel belangrijk.’

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een Jobalert aan en ontvang een melding per e-mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken