Ontmoet ANIOS Caroline

Naam: Caroline de Jong

Functie: ANIOS Jellinek High Care Detox

‘Ik ga met heel veel plezier naar mijn werk als ANIOS bij Jellinek, omdat ik het team waar ik in werk zo leuk vind. De collega’s zijn heel toegankelijk en open. Je kan alles met ze bespreken en lol hebben op de werkvloer. Wij werken met best complexe problematiek, het is dan fijn dat je soms kan relativeren en grapjes kan maken op de werkvloer. Er wordt ook binnen de afdeling constant gestreefd naar verbetering.

Daarnaast vind ik werken met de doelgroep leuk en interessant. Het zijn verschillende mensen met verschillende achtergronden. Er zit best een stigma op deze doelgroep, maar dat klopt helemaal niet. Verslaving kan iedereen overkomen. Dit zorgt voor interessante casuïstieken, waar je mee aan de slag gaat. Elke dag kom je weer een nieuwe casus tegen. Elk middel is weer anders en ook de manier waarop iemand lichamelijk en psychisch hierop reageert verschilt. Je leert dan ook veel over de verschillende facetten, zoals de psychiatrie, verslaving, sociale geneeskunde en gedrag. Verder is deze functie een goede basis voor een vervolgcarrière als arts. Je komt verslaving ook tegen bij andere specialismen, zoals bij de huisarts of medisch specialist in een ziekenhuis.

Tijdens je opleiding geneeskunde krijg je niet veel informatie over verslavingsgeneeskunde. Gelukkig biedt Jellinek een uitgebreid opleidingsaanbod aan voor de functie van ANIOS. Je krijgt training, zoals de-escalerende interventies en motiverende gespreksvoering. Daarnaast is er elke week een dag onderwijs van een verslavingsarts over een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld over benzodiazepines of slaapproblematiek. Je werkt samen psychologen, aniossen, huisartsen, psychiaters, verpleegkundigen en verslavingsartsen. Wij zitten in een dienstenpool, waardoor we ook veel mee krijgen van de psychiatrie bij de andere specialismen van Arkin, zoals Mentrum of Inforsa. Dat maakt dit werk een goede basis voor je vervolg carrière als arts.’

Nieuwsgierig geworden naar werken bij Arkin als ANIOS? Bekijk alle vacatures, klik hier