Ontmoet klinisch psycholoog Anne

Naam: Anne Kok
Functie: Klinisch Psycholoog, Manager Behandelzaken
Specialisme: Vroege Interventie Psychose (VIP) Mentrum

Ik ben Anne Kok, klinisch psycholoog en manager behandelzaken bij Mentrum, onderdeel van Arkin.

In 2019 ben ik in dienst gekomen bij het Vroege Interventie Psychose team van Mentum. Een VIP-team heeft als doel om psychotische klachten bij jongeren zo snel mogelijk na het ontstaan te behandelen om verergering te voorkomen.

Mijn passie in het werk ligt bij jongvolwassenen die voor verschillende uitdagingen in deze levensfase staan. Dit is een fase waarin veel gebeurt, jongeren ontwikkelen zich razendsnel en proberen hun plek in de maatschappij te bepalen. In deze fase is het al lastig genoeg te navigeren, ook als er geen bijkomende psychiatrische kwetsbaarheid is. Ik vind dat de jongeren die in de psychiatrie terecht komen de beste kwaliteit van zorg verdienen, liefst zo vroeg mogelijk. Juist omdat deze doelgroep nog een heel leven voor zich heeft en er met goede zorg herstel mogelijk is, heb ik sterke motivatie mij in te zetten voor deze groep. Jongeren zeggen heel vaak zich echt gehoord te voelen binnen het VIP-team. Het is zo mooi om dit te doen in een multidisciplinair team waarin ieder zijn eigen aandeel heeft in het herstelproces van de jongere.

Mentrum werkt aan veel projecten om de zorg te verbeteren. Hierbinnen is ook aandacht voor jongeren. Voorbeelden van projecten die binnen VIP Mentrum lopen zijn het Early Detection and Intervention team (EDIT) om jongeren preventief te kunnen helpen bij hun klachten en is behandelen middels Virtual Reality (VR).

Arkin is een grote organisatie en dat biedt heel wat voordelen. Er zijn genoeg mogelijkheden op het gebied van opleiding, er is veel kennis aanwezig en zelfs een hele onderzoekstak (academische werkplaats). Het spreekt mij aan om in een setting te werken samen met collega’s die op hoog niveau zorg willen leveren en zich continue willen verbeteren en ontwikkelen en waarin innovatie een belangrijke pijler is. Daarnaast heeft Arkin mij de kans geboden om naast klinisch psycholoog manager behandelzaken te worden. Naast zorginhoudelijk bezig zijn, kan ik zo ook beleidsmatig invloed uitoefenen.

Enthousiast geworden over het werken als Klinisch Psycholoog? Bekijk snel de vacatures, klik hier