Ontmoet verpleegkundige Joeke

Joeke MeijerWie: Joeke
Functie: Ambulant verpleegkundige en FACT Coach
Merk: Mentrum

Mensen die in de wijk wonen en psychische klachten hebben, helpen om een zo mooi mogelijk leven te krijgen. Zo vat Joeke voor mij in een zin samen als ik vraag wat voor werk zij doet.

“De psychiatrie kwam toevallig op mijn pad omdat ik een stage zocht als student Pedagogiek. Zo ben ik gestart bij Novarum en heb ik intern de opleiding tot verpleegkundige gedaan. Nu werk ik als verpleegkundige en FACT-coach bij Mentrum en werk ook voor de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam (SPA). Daarnaast volg ik het Management Development Traject. Daarvoor ben ik gevraagd. Dat vind ik het fijne van Arkin, dat je hier echt de mogelijkheid krijgt om jezelf te ontwikkelen.

De allerbelangrijkste kwaliteit die je als verpleegkundige moet hebben vind ik wel het overstijgend kunnen denken. Je kijkt niet alleen naar het huidige probleem van de cliënt maar kijkt ook naar de toekomst en context. En je moet ook af en toe achterover kunnen leunen om goed te bekijken wat er gebeurt.

Het is hard werken maar de sfeer in het team is erg goed en het is leuk om onderweg te zijn naar verschillende cliënten. Je volgt mensen voor een langere tijd in hun eigen omgeving. Als je van uitdaging houdt en wilt blijven leren, dan is dit de juiste plek!”