Ontmoet werkbegeleider Bartjan

Foto BartjanNaam: Bartjan Baarslag
Functie: Werkbegeleider II
Specialisme: Roads

“Mijn naam is Bartjan en ik ben werkbegeleider bij Restaurant Freud. Dit is een van de sociale firma’s van Roads. Daarnaast flex ik nog op verschillende andere Roads-locaties. Ik doe dit nu ca. 1,5 jaar.
Eerder had ik een kantoorbaan in de media, maar na een switch kwam ik terecht bij het begeleiden van mensen. Ik merk dat het persoonlijk contact met mensen veel voldoening geeft.

Ik heb een aantal jaar gewerkt bij een soortgelijke firma, maar ben uiteindelijk bij Roads terecht gekomen via werkenbijarkin.nl. Het sollicitatieproces verliep vlot en ik kon al snel aan de slag.

Ik werk met mensen met een psychische achtergrond. Van een burn-out tot de reclassering. Wij helpen hen weer re-integreren naar de werkvloer. Voor mij is het belangrijk om voor onze deelnemers een fijne en veilige werkomgeving te creëren. De meesten vinden het erg spannend om weer aan het werk te gaan. Ik leer ze graag wat en wil ze daarnaast wat meegeven.

Onze restaurantgasten proberen we ook mee te geven dat we werken met een bijzondere doelgroep. En daarnaast krijgen ze gewoon de volle ervaring van een avond lekker uit eten met een goede service.

Ik raak geïnspireerd wanneer de deelnemers zich ontwikkelen en ik ondersteun ze daarin graag. Dat is voor mij echt een belangrijke drijfveer om dit werk te doen.

Werken bij Freud is erg informeel en die sfeer merk je ook op de andere Roads-locaties waar ik af en toe werk. Alle collega’s hebben dezelfde motivaties waardoor je Roads-breed hetzelfde gevoel hebt.

Ik ga altijd met plezier naar mijn werk en de afwisseling houdt het leuk. Mijn werkgever houdt ook rekening met mijn wensen, erg prettig. Ja, ik kan wel zeggen dat ik er trots op voor Roads te mogen werken!”