Verpleegkundig Specialist & Regiebehandelaar Mehdy

Mehdy is verpleegkundig specialist & regiebehandelaar bij de afdeling Ondersteuning en Herstel bij Mentrum.

”Wat ik bij Arkin mooi vind is dat ik met veel verschillende culturen te maken krijg. Zo ook culture waar ik minder van af weet. Ik blijf mijn kennis ontwikkelen hierdoor. Daarbij vind ik het belangrijk om na te denken over hoe de cliënt in zijn leven de behandeling doormaakt. Op die manier breid ik ook mijn kennis uit.”

Kun je vertellen wat de functie van regie behandelaar bij Arkin inhoudt?
Als regiebehandelaar werk ik zowel zelfstandig als in samenwerking met het team. Als regiebehandelaar maak je samen met de cliënt beslissingen over zijn hersteldoelen.

Wat is het doel van de functie?
Waar ik werk is het zo dat mensen al een hele cliëntenreis hebben doorgemaakt. Wanneer cliënten bij ons worden aangemeld dan stellen wij vast wat de cliënt nog meer nodig heeft om verder te herstellen en hoe wij daarbij kunnen ondersteunen. Vaak betrekken we de naasten en die worden zodoende ook vaak uitgenodigd bij het intake gesprek.

Wat vind je zo mooi aan de functie?
Ik vind het mooi dat ik beslissingen durf te nemen. In deze functie is leiderschap belangrijk. Met het team, interne en externe collega’s en natuurlijk de cliënt voer ik overleg en gesprekken. Als regiebehandelaar moet ik daarna verantwoordelijkheid nemen over wat ik wil uitdragen.

Wat is de reden geweest dat je bij Arkin bent gaan werken?
Wat mij het meeste aansprak is de locatie. Cliënten wonen, werken en leven in deze omgeving. Het is daardoor gemakkelijk voor hen om langs te komen of voor mij om een keer op huisbezoek te gaan. Hierdoor zie ik de diversiteit van de culturele omgeving in de wijken en de doelgroep. Ik vind dat belangrijk vanuit mijn eigen culturele achtergrond. Daarbij kan ik nu ook kiezen om op de fiets naar mijn werk te gaan en ervaar ik meer flexibiliteit. Ik heb regie over het indelen van mijn tijd waardoor ik bij Arkin mijn werk en privéleven fijn kan combineren.

Waarin onderscheid Arkin zich van eerdere werkplekken?
Wat ik bij Arkin mooi vind is dat ik met veel verschillende culturen te maken krijg. Zo ook culturen waar ik minder vanaf weet. Ik blijf mijn kennis ontwikkelen hierdoor. Daarbij vind ik het belangrijk om na te denken over hoe de cliënt in zijn leven de behandeling doormaakt. Hoe dit zich verhoudt tot iemand zijn oorsprong en normen en waarden. Het is voor mij belangrijk om daarbij stil te staan en dit mee te nemen in de behandeling.

Hoe zorgt Arkin ervoor dat jij je kan blijven ontwikkelen?
Van Arkin krijg je jaarlijks een opleidingsbudget wat naar eigen behoefte ingedeeld kan worden. Dit opleidingsbudget gebruik ik voor het bevorderen van mijn kennis door het volgen van een cursus, het lezen van boeken of naar een training te gaan. Ik heb die nieuwe kennis ook nodig omdat de samenleving, de maatschappij en de cliënten veranderen.

Kun je iets vertellen over de cultuur bij Arkin?
Ik had een hele mooie sollicitatie en fijne eerste dag. Iedereen heet je welkom en begroet je lief wat al begint bij de receptie. Dit geeft ook een beetje weer wat cliënten ervaren. Ik vind dat echt bijzonder. Door de intensieve samenwerking deel je veel met je team en collega’s.

Op welke manier maakt de rol van regie behandelaar echt een verschil?
Het is echt een belangrijke rol. We kunnen hem natuurlijk inrichten op verschillende wijze. Ik kan de rol van regiebehandelaar goed uitdragen omdat ik zelf het contact heb met cliënten en dit kan laten uitvoeren door collega’s in het team. De maatschappij verandert en de rol van regie behandelaar kan nu door meerdere worden verkondigd. Samen kunnen wij die rol goed vertegenwoordigen.

Kan je een situatie noemen waar je trots op bent?
Ik ben er trots op dat ik als verpleegkundige destijds de gelegenheid kreeg om de opleiding tot verpleegkundig specialist te volgen waardoor ik nu als regie behandelaar werk. De regiebehandelaren gedurende mijn opleiding hebben mij geholpen om na deze opleiding nu ook als regiebehandelaar verantwoorde zorg te geven.

Er wordt ook best wel wat onderzoek gedaan. Kan je hier iets over vertellen?
Momenteel zijn er verschillende lopende onderzoeken bij Mentrum waar cliënten zich voor kunnen aanmelden. Voor de regiebehandelaar is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de organisatie.

Wat voor mensen zoeken jullie voor regie behandelaar?
De functie van regie behandelaar kan bekleed worden door zowel verpleegkundig specialisten, klinisch psychologen, GZ-psychologen als psychiaters. Ik zoek iemand die onderdeel wil zijn van de familie hier op werk. Met een grote mate van betrokkenheid omdat we zorg hebben voor elkaar en die zich wilt blijven ontwikkelen.