Maaike Vintes – Manager behandelzaken VS

Naam: Maaike Vintes
Functie: Manager behandelzaken verpleegkundig specialist
Specialisme: High Care Detox Jellinek Utrecht

“Wat ik vooral heel leuk vind aan Jellinek is dat je echt wat te zeggen hebt over de kwaliteit van de zorg, deze staat ook echt altijd hoog in het vaandel, ook op directieniveau. En dat is echt mooi om mee te maken. De zorg doe je met elkaar als team, wij kunnen wel prachtige plannen hebben, maar als wij andere niet meenemen dan komt er ook niks goeds van de plannen.

Ik vind het dan ook heel belangrijk om dan het hele team mee te nemen in de nieuwe plannen, zo weet iedereen de kaders en kan je samen gaan kijken naar hoe je het wilt inkleuren. Een van de projecten waar ik nu mee bezig ben is elektronische medicatie aftekenen. Wij zijn de eerst van Arkin die dit doen. De bedoeling is dat het uiteindelijk binnen heel Arkin wordt uitgerold. Een echte verbeterslag die we moeten maken, minder medicatiefouten.

Verder heb je ook veel contact met de andere managers behandelzaken en pak je overstijgende projecten aan, zoals de ketenzorg in de regio Utrecht, maar je kunt altijd even sparren met elkaar. Ontwikkeling van de zorg met al zijn verschillende aspecten, daar ben ik veel mee bezig.  Op de afdeling werk ik samen met de Manager bedrijfsvoering en dat is een hele fijn werkwijze. De manager bedrijfsvoering richt zich meer op financiële kant en ik behandelkwaliteit. Samen zijn wij er voor het personeel.

Het is fijn om te merken dat iedereen zo betrokken is bij elkaar. Toen ik veranderde van verpleegkundig specialist naar manager behandelzaken dacht ik dat ik veel minder met cliënten in aanraking zou komen, echter is daar niks van waar. Ik ben nog steeds op de afdelingen te vinden en kan ook altijd nog optreden als regiebehandelaar waar nodig. Hierdoor ben ik van alles op de hoogte en zie ik de cliënten ook komen en gaan. Super dat dit allemaal mogelijk is bij Jellinek en Arkin.

Weet ook dat je binnen Jellinek een hele hoop mensen hebt die je goed kunnen helpen en ondersteunen als je ergens niet uitkomt. En dat is echt heel fijn, dit creëert een fijne en vriendelijke sfeer. Het is mooi om te zien dat wij als collega’s elkaar als buddy’s zien. Binnen lopen bij Jellinek voelt dan ook als thuiskomen in een warm bad. Als iemand de kans heeft om bij Jellinek te kunnen komen werken, dan kan ik ze alleen maar aanraden om er vol voor te gaan en deze ervaring niet te missen!”

Enthousiast geworden over het werken bij Jellinek? Bekijk snel de vacatures, klik hier